April is echt de maand van de raapstelen. Daarom als vervolg op de groene lentesoep met raapstelen, ter inspiratie een tweede recept met deze heerlijke voorjaarsgroente. Een makkelijke, lekkere én kleurrijke (maaltijd)salade.
Raapstelen zijn al lekker in een eenvoudige salade. Met alleen wat olijfolie en azijn erdoor heb je al een heerlijke frisse salade als bijgerecht. Ik voegde daar zoete aardappel, geroosterde zaden en feta aan toe voor een meer vullende salade. Eventueel kun je er ook (een restje) rijst, gierst of quinoa aan toevoegen.

Ondersteun je gezondheid met groene bladgroenten

In mijn vorige blog schreef ik over de voordelen van seizoensgroenten voor de gezondheid. Zo bevatten raapstelen, net als spinazie en rucola naast zwavel, ook chlorofyl. Chlorofyl bindt toxische stoffen die zich in het lichaam bevinden aan zich en is daarmee een essentieel stofje voor de lever in het ontgiftingsproces. Een mooie reden om vaker bladgroenten zoals raapstelen op tafel te zetten. Met deze lekkere en kleurrijke raapstelensalade met zoete aardappel gaat dat vast lukken!

Raapstelensalade met zoete aardappel en pittenmix

Een frisse en kleurrijke voorjaarssalade met raapstelen
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 bos raapstelen
 • 1 zoete aardappel
 • 1 lente-ui
 • 1 eetl. olijfolie
 • 1 tl azijn (appel-azijn of wijnazijn)
 • 50 gram zaden- en pitten
 • 50 gram (geiten)feta

Instructies
 

 • Schil de zoete aardappels, snijd deze in blokjes en stoom de zoete aardappels in zo’n 10 minuten gaar.
 • Rooster ondertussen de zaden en pitten in een koekenpan op een lage stand. 
 • Maak de raapstelen schoon. Verwijder de worteltjes aan de onderkant, was de raapstelen en snijd deze in stukjes.
 • Snijd de lente-ui in ringetjes en voeg deze samen met de azijn en olijfolie toe aan de raapstelen. Voeg ook de zoete aardappel toe.
 • Verdeel de salade over twee borden. Breng op smaak met zout & peper. Strooi de pittenmix erover en verbrokkel eventueel de feta erboven.

Tip: Kook of stoom de zoete aardappel al eerder en bewaar deze in de koelkast. Het zetmeel verandert hierdoor in resistent zetmeel, dat een voedingsbron is voor gunstige darmbacteriën. Daarnaast heeft resistent zetmeel minder invloed op de bloedsuikerspiegel. Bovendien heb je deze salade dan nog sneller op tafel staan!

Fotografie @Veggiebekkie

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven