Recept pasta met aardpeer en palmkool

‘Pasta met boerenkool?’ Vriendinnen reageerden verbaasd toen ik vertelde dat ik dat zou eten ‘s avonds. Ze waren benieuwd naar het recept. Een leuke aanleiding voor een nieuwe recept op mijn blog. Dus dames: bij dezen!

Dit vegetarische pastagerecht met aardpeer en boerenkool is bij ons thuis al jaren favoriet. We koken vooral met seizoensgroenten en dan is het fijn om meerdere recepten te hebben per groente. Naast stamppot boerenkool, verwerk ik boerenkool ook graag in een curry of ik maak er dus een pastagerecht mee.  De ene keer met wat kaas en noten, de andere keer met gebakken champignons, of beiden.

De aarde smaak van aardpeer combineert heerlijk met pasta, boerenkool en salie. Wat citroenrasp erdoor op het einde zorgt voor een frisse smaak.

Pasta met aardpeer en boerenkool

Een lekker winters pastagerecht met aardpeer en boerenkool.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta (zelf gebruik ik meestal boekweitpasta of bruine rijstpasta)
  • 350 gram aardperen
  • 400 gram boerenkool (hele bladeren)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 0.5 (bio) citroen
  • 1 tl gedroogde salie

Voor erbij

  • handje walnoten
  • oude kaas, parmezaan of edelgistvlokken
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schrob de aardperen schoon en snijd in plakjes van 0,5 cm.
  • Hussel de aardperen om met olijfolie of gesmolten (neutrale) kokosolie, zout, peper en de salie. Leg op een (met bakpapier beklede) bakplaat en plaats voor 25 minuten in de oven.
  • Verwarm een pan, voeg een scheutje olijfolie toe en fruit de ui en knoflook zachtjes.
  • Was de boerenkool en laat uitlekken in een vergiet. Ris de bladeren zo nodig verder van de stelen / dikke nerven en hak grof.
  • Voeg de boerenkool toe aan de ui en knoflook, roerbak even mee en laat met een deksel op de pan in zo'n 15 minuten gaar worden.
  • Voeg de pasta en de aardpeer bij de boerenkool. Voeg een scheut room toe, rasp wat citroenschil erover, schep om en warm nog even door. Bestrooi vervolgens met (vers geraspte) nootmuskaat.
  • Schep de pasta op twee borden, bestrooi met edelgistvlokken of rasp er wat oude kaas of Parmezaan over en verdeel tot slot de walnoten erover.

Notities

Variaties

In plaats van boerenkool kun je ook palmkool (of Cavalo Nero) gebruiken. De bladeren kun je aan de dikke nerf laten zitten. Snijd de palmkool in dunne reepjes. 
Dit gerecht smaakt ook heel lekker met gebakken (kastanje)champignons. 
In plaats van salie kun je ook rozemarijn gebruiken. 

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven