Wist je dat … koken leuker is als je meer weet over voeding ?

‘Nu ik meer weet over voeding, is koken veel leuker geworden’.  Deze reactie kreeg ik laatst van een klant. En ik krijg deze reactie vaker van klanten. Koken wordt dus leuker als je meer over weet over voeding. Hoe komt dat? Mijn klant voegde eraan toe ‘omdat ik nu weet dat ik goed bezig ben’. Koken is goed zorgen voor jezelf Als je je er bewust van bent dat je met het bereiden van een goede maaltijd goed zorgt voor jezelf, geeft dat voldoening.  De tijd die je dan doorbrengt in de keuken voor het koken, ga je dan anders ervaren. Van snel nog iets in elkaar flansen, naar koken met aandacht. Met de voeding die…

Reacties uitgeschakeld voor Wist je dat … koken leuker is als je meer weet over voeding ?
Mijn favoriete plekken…
rpt

Mijn favoriete plekken…

Indebuurt Deventer vroeg mij naar mijn 5 favoriete plekken. Waar zou een natuurvoedingsadviseur graag komen? Dat zijn natuurlijk de plekken waar je pure en verse producten kunt kopen! Lekkerder in je vel met natuurlijke voeding Ik ben ervan overtuigd dat een eetpatroon met zoveel mogelijk natuurlijke voeding aan de basis ligt van je gezondheid. Natuurlijke, onbewerkte voeding helpt mij om lekker in mijn vel te zitten. Daarnaast houd ik erg van koken met producten uit het seizoen. Bovendien is voeding voor mij ook een manier om mij te verbinden mijn omgeving. In mijn vrije tijd stap ik dan ook graag op de fiets om inkopen te doen bij boerderijen, tuinderijen en fruitkwekers in de buurt. Verse, pas…

Reacties uitgeschakeld voor Mijn favoriete plekken…

Ontbijt met bietjes

´Meer groente eten´, dat is één van de eerste adviezen die ik als natuurvoedingsadviseur en voedingscoach aan mijn cliënten geef. Met het eten van meer groente is namelijk echt veel gezondheidswinst te behalen. Het levert o.a. een betere darmwerking op en draagt bij aan het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel; twee elementen die een basis vormen voor je mentale en fysieke welbevinden. Ontbijt met groente Hoe doe je dat nou in de praktijk, meer groente eten? Eerder schreef ik blogs ter inspiratie voor het eten van groente bij de lunch, zoals groentespreads en eimuffins met groente. Ook het ontbijt is een mooie gelegenheid om groente te eten. Je geeft je lijf hiermee een boost aan vitaminen…

Reacties uitgeschakeld voor Ontbijt met bietjes

Palmkool met pompoensaliesaus

Hoog tijd weer voor een blog met een lekker seizoensrecept! De herfst is mijn favoriete seizoen als het om groenten gaat, met pompoen op nummer een. Daar maak ik vanalles mee, van pap bij het ontbijt tot stoofpotjes en soep. Laatst stond er voor de Maaltijd van Munt & Marjolein een gerecht met palmkool en pompoensaliesaus op het menu. De reacties waren super positief, dus mag dit recept ook niet ontbreken op mijn blog! Foto @Veggiebekkie.nl Palmkool Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, is een boerenkool-achtige koolsoort. De plant heeft donkere blauwgroene bladeren en groeit als een soort palm de lucht in. Het is net als boerenkool een ontzettend gezonde groente, die rijk is aan o.a.…

Reacties uitgeschakeld voor Palmkool met pompoensaliesaus

Geroosterde venkel en puntpaprika met rijst en tempé

Deze maand voor mijn receptenblog met seizoensgroenten een recept met venkel en puntpaprika. Twee groentes die nu volop te verkrijgen zijn. Zoals ik al eens eerder schreef, bedenk ik recepten lang niet altijd zelf. Ik laat mij graag inspireren en houd ervan recepten te verzamelen en naar eigen inzicht aan te passen. Waar dat ´eigen inzicht´ uit bestaat? Ik ga voor gezonde, lekkere en eerlijke voeding. En als even kan ook makkelijk te bereiden. Als natuurvoedingsadviseur let ik erop dat een maaltijd in elk geval bestaat uit een flinke portie (seizoens)groenten die ons voorziet van voedingsvezels en de nodige vitaminen en mineralen, goede vetten (meer onverzadigd dan verzadigd) en een eiwitbron. Eiwitten zijn immers essentieel als…

Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde venkel en puntpaprika met rijst en tempé