Natuurvoeding ondersteunt je gezondheid en een gezonde leefomgeving

Als natuurvoedingsadviseur is het hoog tijd om een blog te wijden aan natuurvoeding. Natuurvoeding vormt namelijk de basis voor mijn voedingsadvies. Natuurvoeding gaat om verse en onbewerkte voeding, zo veel mogelijk biologisch en uit eigen regio. Kortom: lekker, gezond en eerlijk eten! Goed voor je eigen gezondheid én je leefomgeving Laatst sprak ik over het belang van natuurvoeding met Tineke Bakker, boerin en bedrijfsleider van het biologisch-dynamisch landbouwbedrijf de Oosterwaarde in Diepenveen. Ik vroeg haar hoe zij aankijkt tegen voeding uit eigen regio en uit het seizoen. Tineke vertelt: ‘Als biologische boer verbouw je niet alleen gezonde voeding, maar zorg je ook voor een stukje landschap, natuur en biodiversiteit. Door voedsel uit eigen regio te eten,…

Reacties uitgeschakeld voor Natuurvoeding ondersteunt je gezondheid en een gezonde leefomgeving

Raapstelensalade met zoete aardappel en pittenmix

April is echt de maand van de raapstelen. Daarom als vervolg op de groene lentesoep met raapstelen, ter inspiratie een tweede recept met deze heerlijke voorjaarsgroente. Raapstelen zijn al lekker in een eenvoudige salade. Met alleen wat olijfolie en azijn erdoor heb je al een heerlijke frisse salade als bijgerecht. Ik voegde daar zoete aardappel, geroosterde zaden en feta aan toe voor een meer vullende salade. Een makkelijke, gezonde, lekkere én kleurrijke maaltijdsalade. Ondersteun je gezondheid met groene bladgroenten In mijn vorige blog schreef ik over de voordelen van seizoensgroenten voor de gezondheid. Zo bevatten raapstelen, net als spinazie en rucola naast zwavel, ook chlorofyl. Chlorofyl bevat magnesium en is daarnaast in staat allerlei toxische stoffen…

Reacties uitgeschakeld voor Raapstelensalade met zoete aardappel en pittenmix

Lentegroentes voor meer energie bij voorjaarsmoeheid

Heerlijk die lente! De zon schijnt meer en het wordt weer warmer. Tegelijkertijd voelen veel mensen zich behoorlijk moe in het voorjaar, de welbekende voorjaarsmoeheid. Naast beweging en naar buiten gaan, is het dan ook extra belangrijk om verse groenten te eten. Gezonde voeding om je vitamines en mineralen weer aan te vullen, nieuwe energie op te doen en je lijf te ondersteunen in het kwijtraken van afvalstoffen. En laten nu juist de eerste echte lentegroentes weer op de markt en in de winkel verschijnen die jouw lijf hiermee heel goed kunnen ondersteunen! Groentes uit de lente Wat zijn nou typische lente groentes? Denk aan bospeen, radijs, rabarber, spitskool, peultjes, koolrabi en groene bladgroenten als raapstelen,…

Reacties uitgeschakeld voor Lentegroentes voor meer energie bij voorjaarsmoeheid

Groene lentesoep met raapstelen

Met de komst van de lente verschijnen ook weer de eerste echte lentegroentes. Heerlijk! Ik kook graag met groente uit het seizoen. Ze zijn lekker, vers en zitten vol met gezonde voedingsstoffen. Om mij heen zie ik steeds meer mensen die kiezen voor groentes uit eigen regio en het seizoen. Tegelijk merk ik ook een behoefte aan lekkere en makkelijke recepten met de vaak nog onbekendere groentes. Om het iets makkelijker te maken, deel ik vanaf nu elke maand een recept met een typische groente uit dat seizoen. Deze maand met raapstelen. Groene lentesoep met raapstelen Vorige week kocht ik een flinke bos raapstelen op de markt. Samen met mijn collega Kimberley van Veggiebekkie probeerde ik…

Reacties uitgeschakeld voor Groene lentesoep met raapstelen

Twee groentespreads voor een snelle upgrade van je lunch

Het kan bijna niet aan je aandacht zijn ontsnapt: de Nationale week zonder vlees. Om de week kleurrijk af te sluiten deel ik twee groentespreads als alternatief voor vleeswaren. Wat maak je nou als je wel meer groente (en minder vlees) wilt eten, maar weinig tijd hebt? Voor die momenten vind ik groentespreads een uitkomst. Voor een upgrade van je lunch met een gewone boterham of cracker naar een lunch met groente. Bovendien kun je groentespreads makkelijk van te voren maken en blijven ze een paar dagen goed als je ze afgesloten in de koelkast bewaart. Samen met mijn collega Kimberley van Veggiebekkie maakte ik afgelopen week deze spreads. Ze zijn makkelijk te maken, gezond én…

Reacties uitgeschakeld voor Twee groentespreads voor een snelle upgrade van je lunch