Groene lentesoep met raapstelen

Met de komst van de lente verschijnen ook weer de eerste echte lentegroentes. Heerlijk! Ik kook graag met groente uit het seizoen. Ze zijn lekker, vers en zitten vol met gezonde voedingsstoffen. Om mij heen zie ik steeds meer mensen die kiezen voor groentes uit eigen regio en het seizoen. Tegelijk merk ik ook een behoefte aan lekkere en makkelijke recepten met de vaak nog onbekendere groentes. Om het iets makkelijker te maken, deel ik vanaf nu elke maand een recept met een typische groente uit dat seizoen. Deze maand met raapstelen. Groene lentesoep met raapstelen Vorige week kocht ik een flinke bos raapstelen op de markt. Samen met mijn collega Kimberley van Veggiebekkie probeerde ik…

Reacties uitgeschakeld voor Groene lentesoep met raapstelen

Twee groentespreads voor een snelle upgrade van je lunch

Het kan bijna niet aan je aandacht zijn ontsnapt: de Nationale week zonder vlees. Om de week kleurrijk af te sluiten deel ik twee groentespreads als alternatief voor vleeswaren. Wat maak je nou als je wel meer groente (en minder vlees) wilt eten, maar weinig tijd hebt? Voor die momenten vind ik groentespreads een uitkomst. Voor een upgrade van je lunch met een gewone boterham of cracker naar een lunch met groente. Bovendien kun je groentespreads makkelijk van te voren maken en blijven ze een paar dagen goed als je ze afgesloten in de koelkast bewaart. Samen met mijn collega Kimberley van Veggiebekkie maakte ik afgelopen week deze spreads. Ze zijn makkelijk te maken, gezond én…

Reacties uitgeschakeld voor Twee groentespreads voor een snelle upgrade van je lunch

Ei muffins met groente

Nu ik aan de slag ben met het organiseren van lunch workshops, deel ik met jullie een recept voor ei muffins met groente. Lekker voor de lunch en handig om mee te nemen naar je werk. Bij mij thuis doen ze het ook goed in de broodtrommel voor school. Ei muffins met groente Zelf gebruik ik graag boekweitmeel voor deze muffins. Het is glutenvrij en zit vol met goede vitaminen en mineralen, waaronder het anti-stress mineraal magnesium. Fijn ter variatie dus! Ik heb de muffins gemaakt met prei, tomaat en broccoli, maar het recept is ideaal om de (seizoens)groenten in te verwerken die je zelf lekker vindt of nog hebt liggen. Ook met de kruiden kun…

Reacties uitgeschakeld voor Ei muffins met groente

Drie redenen om anders te lunchen

Wie herkent het niet, de after dinner dip na de lunch? ’s Morgens smeer je snel even een paar boterhammen om mee te nemen naar je werk. Snel klaar, makkelijk en best lekker. In de pauze verorber je je bammetjes en voor even voel je je wel weer oké. Een beetje meer voorbereiding in je lunch, levert je echter al snel meer energie op ’s middags. Drie redenen om anders te lunchen: 1. Meer energie De traditionele Hollandse lunch met een paar boterhammen heeft meestal een vrij groot effect op je bloedsuikerspiegel. Dit hangt ook af van hoeveel je precies eet en waarmee je boterhammen belegd zijn. Des te groter de piek in je bloedsuiker, des…

Reacties uitgeschakeld voor Drie redenen om anders te lunchen

Havermout ontbijt met pompoen

Een eerste recept van Munt & Marjolein! Komend jaar probeer ik elke maand een recept te plaatsen dat ik zelf graag maak en past bij Munt & Marjolein: gezond en lekker, veel groenten en pure voeding. Ik ben niet iemand die zelf recepten bedenkt en zal zeker niet wekelijks een recept posten. Wel vind ik het heel leuk allerlei recepten uit te proberen en aan te passen aan mijn smaak en visie op gezonde voeding. Nu het nog echt winter is, vind ik het heerlijk om de dag te beginnen met een warm ontbijt. Meestal denk ik dan aan een kom havermoutpap. Afgelopen najaar kwam ik een leuke variant met pompoen tegen, toen ik ‘Het slimmedarmendieet’…

Reacties uitgeschakeld voor Havermout ontbijt met pompoen