Over Marjolein

Mijn naam is Marjolein Cozijnsen. Het is mijn passie om met pure producten uit het seizoen en eigen regio lekker en gezond te koken en hiermee bij te dragen aan mijn eigen gezondheid, die van de mensen om mij heen en die van de aarde. Dat enthousiasme breng ik graag op anderen over.

Van jongs af aan sta ik graag in de keuken om lekker eten te maken met biologische groente. Een tijd lang heb ik hier helemaal niets mee gedaan. Totdat ik in 2017 vastliep. Dat was voor mij een signaal dat het tijd was om beter voor mezelf te gaan zorgen en mijn hart te gaan volgen. Gezonde voeding heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn herstel. Een eetpatroon met zoveel mogelijk natuurlijke voeding is sindsdien onderdeel geworden van mijn leefstijl.

Meer rust en energie door gezonde voeding

Ook besloot ik om iets te doen wat ik altijd al graag had willen doen, namelijk mij verder verdiepen in voeding. Ik volgde een opleiding tot natuurvoedingsadviseur. Daar ging een wereld voor mij open. Ik leerde wat voeding doet in je lichaam en ervaarde zelf steeds meer voordelen. Stap voor stap veranderde ik mijn eigen voedingspatroon. Er verdween veel onrust uit mijn lijf. Zo had ik voorheen door de dag heen veel energiedips. Dat heb ik nauwelijks meer. Mijn nachtrust verbeterde en ik sta ik elke dag veel fitter op. Doordat ik leerde hoe ik een goede maaltijd kon bereiden, kwam mijn plezier in koken bovendien weer helemaal terug. En dat plezier wordt alleen maar groter!

Voedingsadvies

Waarom had ik hier vroeger op school niets over geleerd? Goede voeding betekent zoveel voor je gezondheid en vitaliteit, dan is dat toch basiskennis die we allemaal nodig hebben? Dit stimuleerde mij om aan het werk te gaan als voedingscoach en met mijn kennis en ervaring ook anderen te helpen beter te gaan eten en daarmee beter voor zichzelf (en hun gezin) te kunnen zorgen.  

Natuurlijke voeding

Onder de naam Munt & Marjolein geef ik sinds begin 2019 voedingsadvies en begeleid ik mensen naar een gezonder, volwaardiger eetpatroon met meer natuurlijke voeding. Ik ben opgeleid in orthomoleculaire voeding. Ortho komt uit het Grieks en betekent ´goed´. Moleculair staat voor ‘stoffen’. Kortom gaat het om voeding die de juiste stoffen bevat om je gezondheid optimaal te ondersteunen. Concreet komt dat neer op een voedingspatroon met

  • zo veel mogelijk pure en onbewerkte voeding;
  • veel groenten;
  • meer onverzadigde dan verzadigde vetten;
  • meer plantaardige dan dierlijke eiwitten.

Mijn kijk op voeding

Ik ben voeding steeds meer gaan zien als iets waarmee ik goed voor mezelf kan zorgen. Met datgene wat je eet, voedt je de cellen van je lijf. De cellen die ervoor zorgen dat je energie hebt, je lekker kunt bewegen en je goed kunt concentreren. De stofjes die maken dat je je blij voelt, goed kunt slapen en focus hebt. Dat maakt dat ik zelf steeds bewuster stil sta bij de vraag met welk eten ik mezelf echt een plezier doe.

Daarnaast is voeding voor mij ook een middel om mij te verbinden met de natuur en mijn omgeving. In mijn vrije tijd stap ik graag op de fiets om inkopen te doen bij boerderijen, tuinderijen en fruitkwekers in de buurt. Verse, pas geoogste producten smaken zo lekker! Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat het met aandacht en zorg voor de natuur is geproduceerd. En hoe leuk is het om in de boerderijwinkels geholpen te worden door een enthousiaste boerin!

Missie

Het is mijn missie als natuurvoedingsadviseur om anderen te helpen naar een volwaardiger eetpatroon, gebaseerd op zo veel mogelijk echte pure voeding én om weer meer plezier te krijgen in het koken ermee. Dat je voeding gaat zien als een middel om goed voor jezelf te zorgen; een middel waarmee je zelf een enorme bijdrage kunt leveren aan je gezondheid en aan hoe je fysiek en mentaal in je vel zit. Daarnaast hoop ik anderen te inspireren met mijn enthousiasme voor biologisch eten, seizoensgroenten en lokaal geproduceerde producten. Met goede voeding help je niet alleen jezelf, maar draag je ook bij aan een mooiere leefomgeving.

Munt & Marjolein

Munt & Marjolein

Marjolein, mijn voornaam, is een kruid. Als voedingsadviseur moest die natuurlijk terugkomen in mijn bedrijfsnaam. Daarnaast kijk ik met een frisse en optimistische blik naar voeding. Bovendien hoop ik dat je je met behulp van natuurlijke voeding meer ontspannen voelt. Deze eigenschappen zie ik terug in munt.

Marjolein (majoraan): fris, zoetig en tegelijkertijd gekruid
Munt: verfrissend en helpt ontspannen.

Hiervoor…

Mijn oorspronkelijke achtergrond ligt in ontwikkelingssamenwerking. Ik heb jarenlang gewerkt als projectleider bij verschillende organisaties, waaronder drie jaar in West-Afrika. Ook daar hield ik mij overigens al bezig met voeding, zo heb ik gewerkt met mangoboeren en bij een cashewnotenbedrijf.

Opleiding

Ik ben academisch opgeleid en heb in 2018  de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur bij Civas afgerond. Daarnaast heb ik diverse bijscholingen gevolgd, waaronder over voeding bij stress en burn-out, orthomoleculair koken en over gedragsverandering.

Anderen over mij

Ben je benieuwd wat anderen vertellen over mij? Ervaringen van klanten lees je hier.