Ga terug

Palmkool met pompoen-saliesaus

Een lekkere vegetarische herfstmaaltijd met pompoen, palmkool en salie
Bereidingstijd 42 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg pompoen
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram palmkool
  • 300 gram kastanje champignons
  • 200 gram volkoren rijst (of pasta)
  • 1 eetl. roomboter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 15 blaadjes salie
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 scheut (plantaardige) room
  • evt geraspte kaas, edelgistvlokken en / of geroosterde pijnboompitjes

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Was de pompoen en snijd deze in blokjes.
  • Snij de ui klein, 1 teentje knoflook en hak ook de salieblaadjes fijn.
  • Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie, voeg de salie toe en bak even mee.
  • Voeg ook de pompoen toe en bak even mee.
  • Voeg de bouillon toe aan de groenten, breng het geheel aan de kook en laat zo´n 15 min. zachtjes koken totdat de pompoen gaar is. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde saus en voeg eventueel een scheut room toe.
  • Was de palmkool en snijd deze in smalle reepjes. De dikke nerf kun je ook gewoon gebruiken.
  • Verhit wat olijfolie in een pan, roerbak de palmkool een paar minuten en laat de groente met een deksel op de pan 15 – 20 min. zachtjes smoren.
  • Snij ondertussen de champignons in plakjes en bak deze in een klont roomboter, met wat peper en een uitgeperst teentje knoflook. Voeg naar smaak zout toe.
  • Voeg de rijst als deze gaar is bij de champignons. Dan trekt de smaak van de champignons lekker in de rijst.
  • Schep de rijst met champignons en de palmkool op 4 borden en schenk de pompoensaliesaus er overheen.  Bestrooi evt. met wat vers geraspte boerenkaas, edelgistvlokken of pijnboompitjes