"Ik ben voeding steeds meer gaan zien als iets waarmee ik goed voor mezelf zorg, de mensen om mij heen en voor de aarde."

Mijn naam is Marjolein Cozijnsen. Het is mijn passie om met natuurlijke voeding lekker en gezond te koken en hiermee bij te dragen aan mijn eigen gezondheid, die van de mensen om mij heen en die van de aarde. Dat enthousiasme breng ik graag op anderen over, via persoonlijke begeleiding en door het verzorgen van lunches en maaltijden.

Gezonde voeding is niet altijd vanzelfsprekend voor mij geweest. Jarenlang had goede voeding geen hoge prioriteit. Mijn agenda was vol met werk, gezin, huishouden en sociale bezigheden. Mijn energieniveau was vaak laag, ik voelde me niet veerkrachtig en zat niet lekker in mijn vel, mentaal niet en fysiek evenmin. In koken had ik weinig plezier meer, het was een zoveelste taak op mijn to do-lijst.

Zo ging het jarenlang, tot ik in 2017 een burn-out kreeg. Mijn lichaam riep me tot halt en ik moest noodgedwongen beter voor mezelf gaan zorgen. Zelfzorg en goede voeding kregen een hoge prioriteit in mijn leven en langzaam maar zeker ging het beter. Dit was (en is het soms nog steeds) een proces van vallen en opstaan. Ook ging ik doen wat ik altijd al had gewild: mij verder verdiepen in voeding. Gelukkig kwam ook mijn plezier in koken weer terug!

Natuurvoedingsadviseur en voedingscoach
In 2018 volgde ik een opleiding tot natuurvoedingsadviseur. Het uitgangspunt van deze opleiding is de orthomoleculaire voeding. Ortho komt uit het Grieks en betekent ‘goed’. Moleculair staat voor ‘stoffen’. Kortom gaat het om voeding die de juiste stoffen bevat om je gezondheid optimaal te ondersteunen. 

Tijdens de opleiding verbaasde ik me erover dat ik zoveel waardevolle kennis niet eerder had geleerd. Goede voeding betekent zoveel voor onze gezondheid en vitaliteit, dan is dat toch basiskennis die we allemaal nodig hebben? Dit wakkerde een verlangen in mij aan om aan het werk te gaan als voedingscoach. Lees hier verder over Munt & Marjolein.

Heb je een vraag, wil je iets overleggen of kennismaken? Neem dan gerust contact met me op. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Een eetpatroon met natuurlijke voeding:

Wat anderen zeggen

Munt & Marjolein

In 2019 begon ik met mijn onderneming ‘Munt en Marjolein’, zodat ik mijn ervaring, kennis en passie kan delen. In één-op-één coaching begeleid ik anderen in het creëren van een leefstijl waarin zij hun gezondheid ondersteunen met behulp van meer natuurlijke voeding. Daarnaast verzorg ik lunches voor groepen en maaltijden en geef ik af en toe ook workshops.

Als voedingscoach help ik jou goede voeding onderdeel te maken van je dagelijks leven. Zodat je jouw gezondheid kunt ondersteunen met voeding én je (weer) plezier én handigheid hebt om lekkere en volwaardige maaltijden te maken, voor jezelf en de mensen om je heen.

Ik ben voeding steeds meer gaan zien als iets waarmee ik goed voor mezelf kan zorgen, de mensen om mij heen en voor de aarde. Met datgene wat je eet, voedt je de cellen van je lijf. De cellen die ervoor zorgen dat je energie hebt, je lekker kunt bewegen en je goed kunt concentreren. De stofjes die maken dat je je prettig voelt, goed kunt slapen en focus hebt. Dat maakt dat ik zelf ook steeds bewuster stil sta bij de vraag met welke voeding ik mezelf echt een plezier doe.

"Ik sta zelf steeds bewuster stil bij de vraag met welke voeding ik mezelf echt een plezier doe."

Daarnaast is voeding voor mij ook een middel om mij te verbinden met de natuur en mijn omgeving. In mijn vrije tijd stap ik graag op de fiets om inkopen te doen bij boerderijen, tuinderijen en fruitkwekers in de buurt. Verse producten uit de volle grond smaken zo lekker! Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat het met aandacht en met zorg voor de natuur is geproduceerd. En hoe leuk is het om in de boerderijwinkels geholpen te worden door een enthousiaste tuinder, kweker of boerin!

Wil je kennismaken of heb je een vraag? Neem gerust contact op!

Marjolein (majoraan): fris, zoetig en tegelijkertijd gekruid
Munt: verfrissend en helpt ontspannen.

Schrijf je nu in de voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.
Winkelwagen
Scroll naar top