Vegetarische lunchsalade met rode biet, quinoa en linzen

Een van mijn tips in mijn blog voor de week zonder vlees is om je eigen vegetarische (lunch)repertoire te maken. Om jou daarmee om weg te helpen deel ik in deze blog één van mijn favoriete recepten voor een lekkere, snelle en voedzame vegetarische lunch: een salade met bietjes, quinoa en linzen. Bietjes zijn bijna het hele jaar verkrijgbaar, goedkoop en zijn ontzettend gezond. Bovendien kun je ze gemakkelijk zelf van te voren ´s avonds of tijdens het thuiswerken even voorkoken (dat is echt een stuk lekkerder dan de voorgekookte bieten uit een pakje!). Ingrediënten voor 2 personen 2 grote rode bieten, ± 500 gram, (zelf) voorgekookt100 gram quinoa200 gram linzen (gekookt / uitgelekt)Verse peterselie /…

Reacties uitgeschakeld voor Vegetarische lunchsalade met rode biet, quinoa en linzen

Drie tips voor de overstap naar vegetarisch eten

Het is de week zonder vlees! Voor sommigen al jaren een gewoonte, voor anderen helemaal nieuw. Vaker vegetarisch eten is niet alleen gezonder voor onze planeet, ook voor jouw eigen gezondheid heeft het diverse voordelen. Doe jij ook mee met de week zonder vlees? Om jou op weg te helpen deel ik drie tips voor de overstap naar gezond vleesvrij eten. Tip 1: Weet waarom jij minder vlees wilt gaan eten Allereerst raad ik je aan om voor jezelf helder te krijgen waarom jij minder vlees wilt eten. Die motivatie helpt jou namelijk om het daadwerkelijk te gaan doen en ook vaker te doen. Is het de milieu-impact, het dierenwelzijn en / of ook je eigen…

Reacties uitgeschakeld voor Drie tips voor de overstap naar vegetarisch eten

Wat kan ik nu het beste eten voor mijn weerstand?

Deze vraag kreeg ik de afgelopen weken regelmatig via de app. Het is weer het seizoen van verkoudheid en griep. In mijn omgeving zie ik met name ouders die allerlei virusjes meepakken die de kinderen opdoen bij de kinderopvang of op school. Wat kun je dan het beste eten om je weerstand te versterken? Groente of fruit? Veel mensen denken als eerste aan meer fruit. Dat dacht ik voorheen ook als ik me niet fit voelde. Een paar extra sinaasappels en het komt wel goed. Nu kijk ik daar anders tegenaan. Fruit is zeker heel belangrijk, het is rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. Als ik de tassen vol fruit zie waar mensen mee de…

Reacties uitgeschakeld voor Wat kan ik nu het beste eten voor mijn weerstand?

Vezels voor een sterkere weerstand

Heb je weinig energie, voel je vaak niet helemaal fit en val je regelmatig uit op je werk en thuis? Grote kans dat jouw weerstand wel een boost kan gebruiken. Met een goede weerstand word je minder snel ziek en als je ziek wordt, zijn je klachten milder en word je sneller weer beter. Het is dus zaak om je weerstand zo goed mogelijk te ondersteunen. Daar kun je zelf veel in doen door het eten van goede voeding. Dat gezonde voeding goed voor ons is weten we in het algemeen wel. Maar waarom is het precies belangrijk? Het helpt als je weet wat voeding doet in jouw lichaam en hoe je met voeding zelf je…

Reacties uitgeschakeld voor Vezels voor een sterkere weerstand

Pompoenmuffins

Dat je met groenten ook heel lekker én makkelijk kunt bakken bewijzen deze pompoenmuffins. Een heerlijk zoet en kruidig baksel dat helemaal past bij de herfst. Het recept is geïnspireerd op een recept van Laura´s Bakery en heb ik aangepast. Zo zit er in deze muffins veel minder suiker en meer pompoen en gebruik ik haver- en speltmeel in plaats van bloem. Ingrediënten voor 12 muffins 100 g havermeel100 g speltmeelSnuf zout2 tl wijnsteen bakpoeder3 eetl. speculaaskruiden50 g kokosbloesemsuiker100 ml plantaardige 'melk'2 eieren1 tl vanille extract250 g pompoenpuree50 g kokosolie1 handje pecannoten, grof gehakt Bereidingswijze Maak als eerste de pompoenpuree. Je verliest hierbij altijd wat gewicht bij het maken, dus gebruik voor de zekerheid 50% meer…

Reacties uitgeschakeld voor Pompoenmuffins