Havermoutpap met pompoen, een lekker verwarmend ontbijt  voor in het najaar en de winter. Vaak maak ik deze periode een kom havermoutpap. Afgelopen najaar kwam ik een leuke variant van havermoutpap met pompoen tegen, toen ik ‘Het slimmedarmendieet’ van Dr Michael Mosley las. Sindsdien heb ik verschillende variaties gemaakt en is dit één van mijn favorieten voor het ontbijt.

Met pompoen en kruiden zoals kaneel en koekkruiden krijg je een heerlijk winters verwarmend ontbijt. Bovendien een leuke en lekkere manier om je de dag te beginnen met groenten. Pompoen bevat vitamine A (goed voor je ogen en huid ), de mineralen ijzer en selenium én goede vezels voor je darmen. De geraspte kokos erover zorgt voor een lekkere zoete smaak. Daarnaast bevat kokosrasp ook veel vezels, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft.

Havermoutontbijt met pompoen

Een lekker verwarmend ontbijt met havermout en pompoen voor in het najaar en de winter
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 300 gram pompoen, in blokjes
 • 150 ml plantaardige 'melk'
 • 100 gram havervlokken
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl koekkruiden
 • 1 snufje zout

Topping

 • 2 eetl. kokosrasp
 • 25 gram walnoten, gehakt

Instructies
 

 • Doe de avond van te voren de havermoutvlokken in een glas met water, zodat de vlokken zacht worden.
 • Verwarm de plantaardige melk met de pompoenblokjes en maak er met een pureestamper of staafmixer een romige puree van.
 • Voeg de geweekte havervlokken, de kaneel en koekkruiden toe en eventueel extra water
 • Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken.
 • Verdeel de pompoen-havermoutpap over twee komen en serveer met de gehakte walnoten en kokosrasp.

Tip

Voor de pompoenblokjes is het handig om in één keer een grote hoeveelheid te maken en deze in te vriezen. Snijd een pompoen in blokjes en kook of stoom ze gaar. Laat de blokjes afkoelen en vries deze in porties in. Haal de avond voordat je dit recept wilt maken een portie uit de vriezer en leg het in de koelkast.

Geniet van je ontbijt!

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven