‘Nu ik meer weet over voeding, is koken veel leuker geworden’.  Deze reactie kreeg ik laatst van een klant. En ik krijg deze reactie vaker van klanten. Koken is dus leuker als je meer over weet over voeding. Hoe komt dat? Mijn klant voegde eraan toe ‘omdat ik nu weet dat ik goed bezig ben’.

Koken is goed zorgen voor jezelf

Als je je er bewust van bent dat je met het bereiden van een goede maaltijd goed zorgt voor jezelf, geeft dat voldoening.  De tijd die je dan doorbrengt in de keuken voor het koken, ga je dan anders ervaren. Van snel nog iets in elkaar flansen, naar koken met aandacht. Met de voeding die je bereidt en eet, voed je jouw lichaam (en die van je eventuele gezinsleden) om goed te kunnen functioneren.

Hoe dan?

Hoe doe je dat nou, een volwaardige maaltijd bereiden? De praktijk leert dat dat vaak best een uitdaging is. Vaak zitten we vast in gewoontes die we al van huis uit mee hebben gekregen. Uit de media leren we bovendien  dat koken zo snel mogelijk moet. En vaak heb je na een volle dag ook weinig tijd over om nog te koken. Tot slot zijn er zoveel visies over wat dan een gezonde maaltijd is.

Zelf vond ik koken een hele tijd ook maar gedoe. Eind 2014 kwamen we terug in Nederland na een aantal jaren in het buitenland gewoond te hebben. En heel eerlijk gezegd,  had ik daar niet zo vaak zelf gekookt. Terug in Nederland had ik helemaal geen idee meer wat ik ’s avonds op tafel moest zetten. Ik vond hier ook weer een baan en al snel was het druk druk druk.

Na een burn-out in 2017 ging ik mij verder verdiepen in voeding en volgde ik de opleiding tot natuurvoedingsadviseur. Ik leerde steeds meer over de rol van voeding voor mijn gezondheid en ervaarde ook dat ik beter in m’n vel kwam te zitten door gezonder te eten. Ik probeerde meer uit in de keuken en zo kwam mijn plezier in koken langzamerhand weer helemaal terug.

Begeleiding naar een gezonder eetpatroon

Heb jij ook behoefte aan handvatten voor een gezonder eetpatroon? Wil je graag een goede basis leggen waar je je hele leven op kunt teruggrijpen? Ik kan jou leren hoe je met natuurlijke voeding gezonder kunt gaan eten en gevarieerde en volwaardige maaltijden kunt klaarmaken. Je leert hoe je met voeding beter voor jezelf kunt zorgen en staat met meer plezier en meer ontspannen in de keuken.

Je bent welkom om kennis te maken en te bespreken of en hoe ik jou kan helpen.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven