´Meer groente eten´, dat is één van de eerste adviezen die ik als natuurvoedingsadviseur en voedingscoach aan mijn cliënten geef. Met het eten van meer groente is namelijk echt veel gezondheidswinst te behalen. Het levert o.a. een betere darmwerking op en draagt bij aan het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel; twee elementen die een basis vormen voor je mentale en fysieke welbevinden.

Ontbijt met groente

Hoe doe je dat nou in de praktijk, meer groente eten? Eerder schreef ik blogs ter inspiratie voor het eten van groente bij de lunch, zoals groentespreads en eimuffins met groente. Ook het ontbijt is een mooie gelegenheid om groente te eten. Je geeft je lijf hiermee een boost aan vitaminen en mineralen die je goed kunt gebruiken voor een energieke dag.

Dit ontbijt met bietjes en rijstepap ontdekte ik bij toeval. Het was de dag na Kerst, ik keek wat ik nog had liggen in de koelkast en had echt zin in een gezonde start van de dag. Sindsdien heb ik dit recept al verschillende keren gemaakt. Niet alleen als ontbijt trouwens, maar ook als voedzaam tussendoortje. Ook mijn collega Kim van VeggieBekkie was enthousiast. Zij testte dit lekkere ontbijt met groente afgelopen week en maakte deze feestelijke foto. De hoeveelheden komen niet zo nauw trouwens.

Ontbijt met bietjes

Met dit ontbijt van een restje rijst met een gekookte biet heb je in een handomdraai een lekker en verwarmend ontbijtje met groente gemaakt.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 gekookte biet
  • restje rijst
  • scheut haverdrink (of andere plantaardige drink)
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,25 tl gemalen anijs
  • beetje rasp van een bio sinaasappel

Optioneel

  • 1 dot kokosyoghurt
  • 1 eetl. pijnboompitjes
  • 1 eetl. geraspte kokos

Notities

Bereidingswijze

Breng de haverdrink aan de kook, voeg de overige ingrediënten (behalve de biet) toe en laat het zo´n 5 – 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de rijst lekker papperig is. Een beetje zoals de rijstebrij van vroeger 😊.
Rasp ondertussen de biet of snijd deze in kleine blokjes. Gebruik bij voorkeur een biet die je zelf hebt gekookt, dat is een stuk lekkerder! 
Schep de biet door de rijst als deze klaar is en doe het geheel in een kom. Voeg eventueel nog een dot kokosyoghurt toe en bestrooi met bijvoorbeeld geroosterde pijnboompitjes en geraspte kokos. Eet smakelijk!
Meer inspiratie voor ontbijt met groente? Maak ook eens deze pompoenpap

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven